“Mijn site? Daar verdien ik niks mee…”

 In Website

Een website hebben voor je bedrijf is voor 99% van de ondernemers logisch. Vaak vergeten ondernemers wat de site eigenlijk is: een marketingtool. En nog belangrijker: een klein onderdeel. Veel ondernemers merken namelijk vaak dat hun site niet effectief is.

Steeds vaker hoor ik tijdens gesprekken met ondernemers dat een nieuwe site niet interessant is. “Daar verdien ik niks mee…” is vaak het antwoord wat ik krijg. Deze ondernemers weten niet dat ze iets verkeerd doen. Er zitten een aantal stappen die vooraf gaan aan de site, maar ook zeker achteraf. Als ik het 4 stappenplan uitleg aan de ondernemer, snappen ze precies hoe ze meer geld kunnen verdienen met hun site.

Het 4 stappenplan begint met de vraag: “Hoe zoekt je doelgroep online?” Je kunt namelijk bij Google zien wat mensen googelen. Je onderzoekt welke zoekwoorden je klanten gebruiken in Google als ze op zoek zijn naar jouw producten of diensten. Daarnaast richt je een luisterstrategie op sociale media in. Hiermee krijg je meer kennis van de behoeftes van de doelgroep.

Stap 2 is de manier om mensen te trekken naar je site. Daarvoor moet je weten hoe Google denkt: Google wil het beste antwoord op de vraag van je klant bovenaan in de zoekresultaten zetten. Daarom begin je met het slim online delen van jouw specifieke kennis, waardoor je hoger eindigt in de zoekresultaten. Elke ondernemer vindt het immers leuk om over zijn vak te praten.

Echt contact krijgen met je website bezoeker is de volgende stap. Wie zijn het? Om meer omzet te genereren door internet marketing is het belangrijk dat je in contact komt met de bezoekers van je website. Uiteindelijk wil je van deze bezoekers klanten maken.

De laatste stap is bereikt. Je bent er nu achter wie je website heeft bezocht en hebt deze potentiële klant geholpen met je kennis. Deze zal nu meer interesse gekregen hebben in jouw product. Stuur nu een gerichte aanbieding per e-mail of sociale media. Zó verdien je dus geld met je site!

Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail dan nemen we direct contact met u op.

WhatsApp gesprek
Stel een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag over “Mijn site? Daar verdien ik niks mee…”?
Stel hem hier en we reageren direct!